توضیحات
لوله و اتصالات ساختمانی و صنعتی چیست و چه کاربردهایی دارد؟
لوله قطعه ای است که به وسیله آن می توان مایعات و گازها را منتقل کرد، لوله ها عمدتا دارای جنس های مختلف از جمله آهنی، پلاستیکی، فولادی، سربی، آلومینیومی، سفالی، سیمانی و پلیمری می باشد که هر کدام کاربرد مخصوص به خود را دارند لولهها اصولا گرد هستند اما لوله های فولادی را میتوان به صورت شش ضلعی یا مربع نیز تولید کرد.
اتصالات یک نوع رابط میان لوله هستند و علت استفاده از آنها ایجاد انشعاب و در برخی موارد نیز کمک کردن برای کاهش سایز و ابعاد لوله ها و تقسیم بندی کردن و تغییر دادن مسیر جریان است. جنس اتصالات ممکن است لاستیک، مس، فولاد، پلاستیک و … باشد.
انواع لوله و اتصالات در فروشگاه آریا صنعت؟
لوله بدون درز سیم لس (seamless pipe):
لوله بدون درز یا لوله مانیسمان به لوله ای گفته می شود که در فرآیند تولید آن از هیچ گونه جوشی استفاده نمی شود. به علت عدم استفاده از دستگاه جوشکاری در این لوله ها به آن ها سیملس Seamless به معنای بدون جوش نیز می گویند. اصطلاح مانیسمان نیز به نام مخترع این لوله که فردی آلمانی بود مانیسمان نام گرفت. در یک صنعت انتخاب بین لوله های درزدار و بدون درز کاری مشکل است و پارامترهای مختلفی مانند دما و فشار باید در نظر گرفته شود. مزیت اصلی لوله مانیسمان یا لوله بدون درز نسبت به انواع لوله درزدار میتوان به مقاوت بیشتر آن به نشتی و خوردگی و نهایتا طول عمر بیشتر عملیاتی آن اشاره کرد. به علت این که این لوله ها دارای هیچ گونه درزی در ساختار خود نمی باشند تحمل فشارهای بالا و جریان های با عبور سریع را دارند. از این نوع لوله ها در تاسیسات استفاده های زیادی می شود.
کاربرد لوله مانیسمان یا لوله بدون درز سیم لس:
- مورد استفاده در فشارهای بالا ، در اکثر نقاط حساس و بحرانی و در شدیدترین شرایط کار
- گاز خانگی
- سیستم های آتش نشانی
- کارخانجات صنعتی
- صنایع نفت گاز و پتروشیمی
- اتومبیل سازی
به طور کلی، کاربرد لوله مانیسمان ها به ضخامت دیواره لوله بستگی دارد. تولید لوله هایی با دیواره ضخیم تر، برای استفاده در دمای بالاتر انجام می شود که مقاومت در برابر تغییر شکل را کاهش می دهد.
لوله درزدار سیاه :
لوله درزدار یا لوله درز جوش، لوله ای است که از ورق تولید می گردد. در خط تولید لوله درزدار، ورق به شکل استوانه در آمده و دو لبه آن، به هم جوش میخورد، لذا به این نوع لوله، لوله درزدار یا درزجوش گفته می شود. یعنی شما در طول لوله یک خط جوش مشاهده می کنید.
امروز از لوله درزدار به جهت فرآیند ساخت ساده و هزینه های تولید کمتر و به قولی مقرون به صرفه تر بودن در صنایع مختلف به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. اینکه لوله درزدار می تواند در طول های مختلف تولید گردد و در اشکال مختلف لوله جوش داده شود مزیت بزرگی است.
کاربرد لوله سیاه درزدار:
مورد استفاده در معماری، صنایع فرآوری مواد غذایی و آشامیدنی، صنعت خودرو، خطوط لوله، ساخت و ساز و معدن، لوله کشی فاضلاب، تاسیسات انتقال آب و گاز و…
لوله صنعتی:
لوله صنعتی به لولهای از جنس فولاد کربن گفته میشود که از طریق شکلدهی ورق سیاه و به صورت درزدار تولید میشود. این نوع لوله برای مصارف صنعتی و ساختمانی کاربردهای زیادی دارد.
کاربرد لوله صنعتی:
- کارخانهها
- انتقال سیالات
- صنایع پتروشیمی
- پروژههای ساختمانی
- پلهای فلزی و خرپاها
- این محصول میتواند جهت تجهیزات ایمنی راهها استفاده شود.
- انتقال مواد (نفت و گاز): در حقیقت میتوان گفت به علت ضخامت این لوله های فولادی، انتقال موادی همچون نفت و گاز با آنها بهتر انجام میگیرد.
ویژگیهای لوله صنعتی:
از مهمترین ویژگیهای لوله صنعتی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تنوع بالا
- جوشپذیری عالی
- بدون درز بودن این محصول
- جنس فولاد
- قیمت مناسبب
- ضخامت بالا
- موجود در سایزهای 2/1 (یک دوم) الی 16 اینچ
لوله گالوانیزه:
در صنعت آهن آلات، بر روی سطح فلزاتی که نسبت به خوردگی آسیب پذیر می باشند پوششی از فلز روی قرار می دهند که این پوشش جهت محافظت از فلز در برابر خوردگی و آسیب پذیری می باشد و این عمل توسط گالوانیزاسیون صورت می گیرد. پوشش قرار داده شده در عمل گالوانیزاسیون شامل لایه ای از فلز روی و ترکیباتی از آهن می باشد.
لوله های گالوانیزه به عنوان جایگزینی مناسب برای لوله های سیاه معرفی شده و به صورت گسترده در خطوط تامین آب و ساختمان ها به کار می روند. امروزه نیز لوله های گالوانیزه از محبوبیت زیادی برخوردار هستند و بعد از لوله های سیاه مانیسمان و لوله های سیاه درزدار از لوله های فلزی پر مصرف در بازار به شمار می روند.
کاربرد لوله گالوانیزه:
مورد استفاده در سازه های فلزی و دکل های مخابراتی، محافظت از کابل های شبکه و برق، پایه فنس، انتقال آب در صنایع کشاورزی حصار کشی مناطق مختلف زمین و در برخی موارد تخلیه فاضلاب اشاره کرد. این لوله ها را می توان به صورت توکار یا روکار استفاده کرد.
اتصالات جوشی:
اتصالات جوشی به اتصالاتی گفته میشود که به صورت یک تکه ساخته شده باشد. این اتصالات با توجه به آلیاژ سازنده آنها به صورت محصولات فولادی (فشار قوی، درزدار، مانیسمان)، آهنی، استیل و … تولید و روانه بازار میشوند.
مزایای اتصالات جوشی:
- قیمت مقرون به صرفه
- قابلیت نصب آسان
- ایمنی بیشتر در پرسه کار
- متریال به کار گرفته شده مرغوب
- متناسب برای صنایع متفاوت
- مقاوم در برابر دما و فشار مختلف
- حمل و نقل آسان
- هزینه نصب کمتر در پرسه تولید
اتصالات گالوانیزه:
اتصالات گالوانیزه به دلیل قرار گیری یک لایه گالوانیزه برو سطح آن مقاومت بالایی در برابر خوردگی و مواد شیمیایی دارد به همین دلیل در صنعت بسیار پر کاربرد است. عمل گالوانیزیسیون باعث شده اتصالات در هر شرایط آب و هوایی مقاوم بالایی در برابر زنگ زدگی داشته باشد .تنها نکته ای که باید در نظر گرفت وجود نداشتن هیچ گونه ناخالصی در مواد گالوانیزه است در غیر اینصورت باعث شده مواد به خوبی به فلز جذب نشده و در کوتاه مدت دچار خوردگی و زنگ زدگی شوند پس باید فلز و مواد گالوانیزه بدون هیچ گونه ناخالصی باشد تا از مشکلات در آینده جلوگیری شود .
مزایای اتصالات گالوانیزه:
- هزینه کم برای ساخت و فروش اتصالات گالوانیزه
- طول عمر بالا
- پایین تر بودن هزینه تعمیرات
- این اتصالات در برابر فشار زیاد مقاومت خوبی دارند
- به راحتی برای دماهای بالا قابل استفاده هستند.
- مقاومت مکانیکی آنها در برابر ضربات خوب است.
- مقاومت خوب در برابر آتش و نفوذ هوا به بدنه لوله ها
- کم بودن ضریب انبساط طولی
کاربرد لوله و اتصالات چیست؟
- زانو: ایجاد تغییر جهت جریان میان دو لوله
- کاهنده: کاهش حجم جریان از لوله بزرگ به لوله کوچک
- سه راه: استفاده به منظور تجمیع کردن دو جریان ورودی در یک جریان خروجی که شکل این اتصال به شکل T است.
- چهار راه: به منظور متصل کردن چهار لوله در یک محل مورد استفاده قرار میگیرد که به شکل صلیب است.
- کوپلینگ(بوشن): اتصال لوله هایی با قطر یکسان به یکدیگر به کمک این اتصال صورت میگیرد که دارای دو نوع لغزنده ( حاوی دو لوله که داخل یکدیگر قرار دارند و لوله درونی قادر است به اندازه طول خودش به سمت بیرون حرکت کند) و فشاری(مستقر شدن بین دو لوله و جلوگیری از نشتی) است.
- مهره و ماسوره: کارایی و عملکرد مهره و ماسوره مانند کوپلینگ است اما مهره و ماسوره برخلاف کوپلینگ پس از نصب قابل تفکیک است.
- آداپتور: به منظور تبدیل انتهای لولههای نر به ماده و ماده به نر مورد استفاده قرار میگیرند و دارای دو نوع نر و ماده هستند.
- اولت: قابل استفاده برای مواقعی که سایز و ابعاد لولهها متناسب با نیاز ما نباشد انواع اولت عبارتند از جوشکاری، جوشکاری سوکت، پیچ دار، زانو، نیپ اولت، جانبی، جارویی و لبه دار.
- پلاگ(درپوش): بستن انتهای لوله با استفاده از پلاگ یا درپوش صورت میگیرد که اصولا پیچ نر دارند.
- کپ یا(سرپوش): عملکرد و کاربرد آن شبیه درپوش است تنها با این تفاوت که پیچ آن ماده است.
- شیرآلات: وظیفه شیرآلات متوقف کردن یا تنظیم کردن جریان سیال درون لولههاست انواع مهم شیرآلات عبارتند از
پروانه ای، سماوری، توپی، بشقابی یا کروی، یک طرفه، پروانهای و دیافراگمی.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.