لرزش و ارتعاش یکی از پدیده هایی می باشد که روزانه با آن برخورد می کنیم , هنگامی که در خودرو نشستید و با عبور از هر سرعت گیر , ماشین دچار لرزش و ارتعاش می شود و آرامش و راحتی شما را سلب می کند و در این هنگام می باشد که به فکر رفع این مشکل می باشید و به یاد لرزه گیر هستید , اما لرزه گیر ها انواع مختلفی دارند و با توجه به اقلام دارای ارتعاش میبایست انتخاب شود .

این مثال فقط نمونه ای از مضرات لرزش و ارتعاش می باشد , اما این مسئله مورد بحث ما نمی باشد .

لرزه گیر چیست ؟

لرزه گیر لاستیکی چیست ؟

نحوه نصب لرزه گیر به چه صورتی می باشد ؟

 

لرزش و ارتعاش داخل موتور خانه ساختمان و سیستم لوله کشی را تقریبا همگان تجربه کرده اند , موضوع مورد بررسی در این مقاله آریا صنعتلرزش و ارتعاش داخل موتور خانه , مضرات این ارتعاش و راه های مقابله با آن می باشد .

علت به وجود آمدن لرزش و ارتعاش در موتورخانه 

 

اقلامی داخل موتورخانه وجود دارد که دارای حرکت های دورانی و یا رفت و برگشتی می باشند که بر روی سیالات فرآیند هایی انجام می دهند . نمونه این از این اقلام پمپ ها , چیلر ها , کمپرسور ها و … می باشند که با حرکت های خود در راستای انجام فرآیند همواره ارتعاش و لرزش تولید می کنند .

پمپ ها نمونه ای می باشند که در داخل هر موتورخانه یا سیستم پایپینگی وجود دارند که وظیفه اصلی آنها افزایش فشار سیال می باشد .

منبع ارتعاش و لرزش , دستگه های فوق الذکر می باشد که می بایست ارتعاش آنها را مهار کنیم و در این بابت توجه به موارد زیر مهم می باشد .

 

کاهش ارتعاش خود دستگاه

وسایلی وجورد دارند که می تواند لرزش و ارتعاش دستگاه های تولید کننده ارتعاش را مهار کنند که اغلب این وسایل به نام ضربه گیر شناخته می شوند و می بایست در زیر دستگاه قرار گیرند که ساختاری شبیه به فنر دارند که باعث کاهش ارتعاش دستگاه می شوند .

 

توجه مهم : تفاوت لرزه گیر و ضربه گیر چیست ؟

 

در خیلی از موارد پیش آمده که در اسم و بیان نیاز بین لرزه گیر و ضربه گیر اشتباهاتی رخ می دهد . آریا صنعت به عنوان مشاور خرید اقلام پایپینگی برای شما روشن می کند که برای کاهش لرزش دستگاه می بایست از ضربه گیر استفاده کرد و برای مهار لرزش لوله ها ( در ادامه مفصل توضیح خواهیم داد ) می بایست از لرزه گیر استفاده نمود .

 

ضربه گیر ها انواع مختلفی دارند که یکی از رایج ترین آن ها و کم هزینه ترین آن ها به عنوان لاستیک های ضربه گیر منجیت دار شناخته می شوند و در زیر دستگاه مانند پمپ قرار می گیرد و موجب کاهش ارتعاش می شود .

 

مضرات ارتعاش برای موتورخانه

 

ارتعاش و لرزش در داخل موتورخانه بسیارحساس و خطرناک می باشد که می تواند مشکلاتی برای سیستم لوله کشی به وجود بیاورد که نمونه هایی از آن را بیان خواهیم نمود :

 

1 • ایجاد صدا های بلند و آزار دهنده 

لرزش اقلام باعث ایجاد صدا هایی می شوند که با انتقال به سایر بخش ها باعث ایجاد مزاحمت برای اهالی ساختمان , مخصوصا اهالی ساکن در طبقات نزدیکتر به موتورخانه می شود .

 

2 • نشتی

ارتعاش دستگاه ها به لوله و اتصالات و شیر آلات متصل به دستگا ها منتقل می شود و در محل اتصالات , مخصوصا اتصالات رزوه ای باعث ایجاد نشتی می شود .

لرزه گیر های مهار کننده ارتعاش   

 

پس از استفاده از ضربه گیر نوبت به استفاده از لرزه گیر می رسد . تمامی دستگاه هایی که بر روی سیالات فرآیند انجام می دهند و ارتعاش دارند دارای لوله های ورودی و خروجی می باشند که سیالات را انتقال می دهند . در اثر ارتعاش دستگاه , لرزش به لوله ها نیز منتقل میشود و به واسطه لوله به بخش های دیگر منتقل می شود , لذا می بایست لرزش لوله ها را متوقف کرد که این کار بر عهده لرزه گیر ها می باشد .

 

لرزه گیر لاستیکی چیست ؟   

 

لرزه گیر لاستیکی تلفیقی از فلز و لاستیک می باشد که بخش فولادی آن برای اتصال و بخش لاستیکی آن وظیفه مهار کردن ارتعاش را دارد . لرزه گیر های لاستیکی توانایی مهار ارتعاش در دو جهت عمودی و افقی جریان را دارد و به علت انعطاف پذیری لاستیک به راحتی می تواند ارتعاش لوله را دفع کند .

توجه شود که لرزه گیر در خط لوله کار گذاشته شود که می تواند مستقیما به لوله یا شیرآلات متصل شود .

شرکت ارتعاشات صنعتی ایران اقدام به تولید لرزه گیر می کند و با سابقه طولانی خود در این مورد همواره با محصولات با کیفیت خود کمک به تاسیسات و صنعت آمده است , آریا صنعت به عنوان نماینده رسمی فروش محصولات شرکت ارتعاشات صنعتی ایران تامین کننده تمامی لرزه گیر های تولیدی این شرکت می باشد .

 

انواع لرزه گیر های لاستیکی شرکت ارتعاشات صنعتی ایران 

برای انتخاب لرزه گیر می بایست دما و فشار سیال خود را مد نظر قرار دهید , برای جلو گیری از آسیب دیدن و کوتاه شدن عمر لرزه گیر های لاستیکی می بایست لرزه گیری را انتخاب کنید که متناسب با شرایط دمایی و فشاری سیال جاری باشد .

بر این اساس شرکت ارتعاشات صنعتی ایران اقدام به تولید رایج 4 نوع لرزه گیر می کند که متناسب با دما و فشار سیال می باشد و برای دما و فشار بار خارج از روتین به صورت سفارشی در سایز ها و فشار های مختلف تولید می گردد .

 

مارک بندی لرزه گیر های ارتعاشات صنعتی ایران

 

 

توجه :  انتخاب غیر صحیح نوع لرزه گیر می تواند باعث آسیب رساندن به لاستیک لرزه گیر شود . زیرا , دما و فشار های ذکر شده در بالا در حالت ماکسیمم می باشد . در صورت نیاز به دما و فشار بالاتر , به صورت سفارشی , لرزه گیر مورد نظر تولید می گردد .

نوع اتصال لرزه گیر 

 

لرزه گیر های شرکت ارتعاشات صنعتی ایران همگی به صورت فلنج دار می باشد و برای اتصال آنها به لوله , شیر آلات و … می بایست از فلنج استفاده کرد .

 

نحوه نصب لرزه گیر 

 

برای اینکه از نحوه نصب لرزه گیر مطلع شویم , باید مواردی که در ذیل می آیند را رعایت نمود :

 

این موارد از قوانین نحوه نصب لرزه گیر بوده که با رعایت این موارد می توان طول عمر و راندمان لرزه گیر را بالا برد , پس در ادامه همراه آریا صنعت باشید تا نحوه نصب لرزه گیر را مرور کنیم .

 

 

 

موارد ذکر شده از مواردی می باشند که به عنوان نحوه نصب لرزه گیر بیان می شود , با رعایت نحوه نصب لرزه گیر ها می توان از آسیب دیدن آن جلو گیری نمود . 

آریا صنعت

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید