لرزه گیر لاستیکی یکی دیگر از محصولات تولید شده در صنایع لاستیک سازی که در صنایع مختلف اعم از صنایع شیمیایی , فرش و نساجی , کشتیرانی و دریانوردی , هوافضا , خودروسازی , صنایع نفت و گاز و پتروشیمی , صنایع آب و برق و … به کار می رود .

 

کاربرد آن جذب لرزش و حرکات ناخواسته فنی مابین دو قطعه , بسته به نوع صنعت مذکور است .

لرزه گیر های لاستیکی ابزاری هستند که هم زمان لرزش , شوک , صدا و تمامی حرکات انبساطی , انقباضی , کششی و زاویه ای را در سیستم جذب می کنند و این خود باعث بالا رفتن سطح امنیت صنایع به خصوص تاسیسات ساختمان , لوله های آب داغ , خطوط لوله مواد شیمیایی و لوله های نفت و گاز می شود .

 

مثلا هرگونه حرکات ناشی از تجهیزات دینامیکی موجود در صنایع مختلف به علت حرکت داخلی لرزش هایی را به وجود می آورد که این لرزش ها علاوه بر ایجاد سر و صدا , استهلاک زودرس قطعات موجب مشکلات دیگری نیز می شود , از آن جمله انتقال لرزش های به وجود آمده به سایر قسمت های خط لوله که با استفاده از لرزه گیر لاستیکی از این مشکلات جلوگیری به عمل می آید .

به طور کلی لرزه گیر ها به دو صورت ساده و پیچیده در بازار موجود می باشند . که انواع ساده آن به صورت یک تکه لاستیک زیر پایه های موتور ها , سانتریفیوژ ها , وسایل مکانیکی خط تولید , حتی ماشین چاپ نصب شده و … استفاده می شود . اما در مدل های پیچیده تر آن که جهت تحمل فشار بالا برای لرزش های سنگین استفاده می شود , میله ای دو سر لرزه گیر را به یکدیگر وصل کرده و در مقابل کشش بیش از حد و همینطور فشار سیال مقاومت می کند که به این قطعه مهار می گویند . و این نوع لرزه گیر ها , لرزه گیر لاستیکی مهاردار نام دارد . می توان از لرزه گیر های مهارداری هم نام برد که برای سازه ها استفاده می شوند مانند پل سازی و ساختمان سازی و همینطور ریل های راه آهن که البته در بین محصولات خطوط لوله جایی ندارند .

یکی از کاربرد های لرزه گیر لاستیکی استفاده در پمپ ها می باشد که علاوه بر جذب لرزش های , قابلیت حذف ضربات قوچ و شوک های به وجود آمده را دارند .

یکی دیگر از کاربرد های لرزه گیر لاستیکی نسبت به اتصالات آکاردئونی قابلیت استفاده از آن ها در محیط های خورنده می باشد , هر چند که این اتصالات دما و فشار محدودی را تحمل می کنند ولی گاهی از لرزه گیر برای جلوگیری از هدایت الکتریکی نیز در صنایع خاص استفاده می شود .

امروزه در صنایع غذایی و فولاد و صنایع شیمیایی همانند صنایع نفت و گاز و پتروشیمی و صنایع تاسیساتی و دریایی از لرزه گیر لاستیکی به وفور استفاده می شود . از مزیت های استفاده از لرزه گیر مقاومت آن ها در سیکلهای مداوم و مکرر از لحاظ خستگی و شکست است .

و همچنین در خط لوله نیز استفاده از لرزه گیر ها الزامی می باشد , چرا که بدون آن ها قدرت تحمل اتصالات پایین آمده و این امر سبب می شود علاوه بر اینکه در خطوط لوله نشتی پیدا شود , اطلاعات دریافتی از دستگاه های اندازه گیری و ابزار دقیق مانند ترانسیمتر فشار , فلومتر و سایر ابزار آلات اشتباه می شود .

به طور کلی لرزه گیر ها بر اساس جنس به صورت زیزر دسته بندی می شوند :

1 – لرزه گیر های فلزی (Metalic anti vibration) 

2 – لرزه گیر های غیر فلزی (Nonmetalic anti vibration)

انواع لرزه گیر های غیر فلزی :

 

  1. لرزه گیر سرند

  2. لرزه گیر فن

  3. لرزه گیر کمپرسور

  4. لرزه گیر چیلر و تجهیزات سرمایشی و گرمایشی

  5. لرزه گیر پمپ

  6. ضربه گیر پرس

  7. لرزه گیر رک و بورد های الکترونیک

  8. لرزه گیر ماشین شاپ و CNC

  9. لرزه گیر مخلوط کن و سانتریفیوژ

 

 

انواع لرزه گیر های فلزی :

 

لرزه گیر لاستیکی که جزء لرزه گیر های غیر فلزی می باشند به صورت زیر دسته بندی می شوند :

  1. لرزه گیر آکاردئونی فلنج دار

  2. لرزه گیر لاستیکی فلنج دار

  3. لرزه گیر های لاستیکی استیل

  4. لرزه گیر های لاستیکی 112 اینچ

  5. لرزه گیر های بلادری

  6. لرزه گیر لاستیکی بلادری مهاردار

  7. لرزه گیر لاستیکی بلادری بدون مهار

  8. لرزه گیر های اتوکلاری

  9. لرزه گیر های لاستیکی طرح قدیم مهاردار

  10. لرزه گیر های لاستیکی طرح قدیم بدون مهار

  11. جئاگر های لرزه ای

  12. میراگر های لرزه ای

مزایای استفاده از لرزه گیر : 

 

موارد استفاده و کاربرد لرزه گیر ها به طور کلی :

لرزه گیر ها معمولا در دو سایز تولید می شوند : 

 

  1. در سایز ها 1/25 تا 10 اینچ تولید می شوند .

  2. لرزه گیر های با سایز بالاتر از 10 اینچ با ساختار فلزی

 

آریا صنعت آماده عقد قرارداد و قبول سفارش از شما مشتریان گرامی می باشد .

 

جهت استعلام قیمت و سفارش با ما تماس بگیرید :

 

تماس با ما : 66681164-021 و 66681165-021 و 66685835-021

همراه : 09126580259 آقای هژبری

آریا صنعت  

 

دیدگاهتان را بنویسید