شیر آلات

شیرآلات ابزاری برای مهار کردن و فشار سیالات هستند که در زمینه های گوناگون کاربرد فراوانی دارند از جمله در کار های صنعتی مانند نیروگاه ها , پالایشگاه ها , صنایع پتروشیمی , صنایع دارویی و غذایی و … مورد استفاده قرار می گیرند .

شیرآلات با توجه به کاربرد آن ها در جنس های مختلفی از جمله چدنی , استیل , برنجی , برنز و فولادی تولید می شوند . به عنوان مثال , شیرآلات با جنس برنجی به منظور انتقال جریان آب به دلیل خورندگی کمتر آب با توجه به خنثی بودن آب (اسیدی یا بازی نبودن) مورد استفاده قرار می گیرد و از شیرآلات با جنس برنز قلع در صنایع پتروشیمی که سیالات در آن خاصیت اسیدی یا بازی دارند استفاده می شود .

یکی از انواع شیرآلات , شیرالات سوزنی می باشد . اگر قصد خرید این نوع شیرآلات را دارید بهتر است قبل از اقدام به خرید اطلاعاتی راجع به این که شیرآلات سوزنی چیست و از قیمت آن ها اطلاعاتی کسب کنید . در این مقاله توضیح داده شده که شیرآلات سوزنی چیست و نحوه کارکرد آن ها چگونه است و انواع مختلف آن ها به چه صورت است .

شیرآلات سوزنی چیست ؟

شیر های سوزنی نوعی از شیرآلات است که دارای پورت کوچک و یک شاخه سوزنی شکل است که امکان تنظیم دقیق جریان را فراهم می کند .

از دریچه سوزنی برای کنترل دقیق میزان جریان گاز های تمیز یا مایعات استفاده می شود . تنظیمات برای کنترل سرعت جریان به صورت تدریجی هستند , اما می توان از آن ها به عنوان یک دریچه خاموش قابل اطمینان نیز استفاده کرد .

با این حال , آن ها معمولا فقط برای جریان کم استفاده می شوند و افت فشار نسبتا زیادی از وروردی به پریز دارند . اندازه پورت های رایج برای دریچه های سوزنی “1/8 تا “2 اینچ متغیر است . متداول ترین کاربرد آن ها کنترل جریان گاز مانند شیر سوزنی پروپان می باشد .

انواع مختلف شیر های سوزنی :

دریچه سوزنی رایج ترین نوع شیر فلکه سوزنی است . با این حال , دو نوع دیگر علاوه بر آن ها نیز وجود دارد : حرکتی و زاویه ای .

شیر فلکه سوزنی موتوری (حرکتی) :

این شیرآلات سوزنی برای کار دستی دستگیره ندارند , اما در عوض از یک محرک برقی یا پنوماتیک برای اتصال و چرخش پیستون استفاده می کنند . این شیر فلکه ها را می توان از راه دور کنترل کرد . در یک سیستم حلقه بسته استفاده شده و یا می توان تایمر قرار داد تا بتوان سرعت جریان را از راه دور با دقت کنترل کرد .

شیرآلات زاویه ای :

این شیر فلکه های سوزنی به جای این که خروجی را از داخل خط خارج کنند , خروجی را 90 درجه تغییر می دهند .

زاویه 90 درجه می تواند یکپارچه سازی بهتری را برای سیستم فراهم کند .

 

 

انتخاب شیر فلکه سوزنی :

هنگام انتخاب شیر فلکه سوزنی چهار معیار اصلی نوع ماده , فشار , اندازه و دهانه و دما باید در نظر گرفته شود .

نوع ماده :

مواد به کار رفته در شیر فلکه های سوزنی به دلیل مقاومت بالایی که باید نسبت به مواد شیمیایی داشته باشند , از جنس برنج و فولاد ضد زنگ هستند . با این وجود مطابق با کاربرد های دیگر ممکن است از مواد دیگری نیز استفاده شود .

فشار :

درک شرایط لازم برای فشار در سیستم شما برای انتخاب صحیح شیر فلکه سوزنی از اهمیت بالایی برخوردار است .

دریچه های سوزنی مقاوم می توانند فشار حداکثر 4000 تا 5000 PSI (275 تا 413 بار) را در 100 درجه فارنهایت (38 درجه سانتی گراد) تحمل کنند .

در صورت نیاز به فشار های بالاتر , مانند برنامه های هیدرولیک فشار قوی , دریچه هایی با کارایی بالا وجود دارند که می توانند فشار PSI 10000 (689 بار) را در 100 درجه فارنهایت (38 درجه سانتی گراد) تحمل کنند . همچنین در صورت نیاز به شیر سوزنی خلاء برای تحمل فشار کم , طرح های ویژه ای نیز موجود است .

اندازه و دهانه :

دریچه های سوزنی در اندازه و ابعاد وسیع موجود است . استاندارد های متداول مورد استفاده NPT (لوله ملی آمریکا) , BSP (لوله استاندارد انگلیس) یا متریک (استاندارد ISO) است .

متداول ترین شیر های سوزنی بین 2 تا 12 میلی متر یا “1/8 تا “2 است . با اطمینان از اندازه صحیح پورت و اندازه ابعاد , جریان و کارایی سیستم کارآمد با احتمال سایش و یا نشت کمتر تضمین می شود .

دما :

شیر های سوزنی برای درجه حرارت بالا یا پایین مناسب هستند .

برای اطمینان از تحمل شرایط لازم , لازم است که محفظه سوپاپ و مواد بسته بندی , آب بندی مناسبی را به خصوص در دمای شدید مشخص کنید .

دو ماده آب بندی متداول DTFE (تفلون) برای دامنه دما از درجه حرارت 65 درجه فارنهایت تا 450 درجه فارنهایت (54 درجه سانتی گراد تا 232 درجه سانتی گراد) و PEEK (پلی اتر کتون) برای افزایش مقاومت دما تا 600 درجه فارنهایت (315 درجه سانتی گراد) می باشند .

 

 

آریا صنعت 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید